Малки радости

26 мар.

Днешният ден е слънчев, малко шумен, но определено е хубав.  Слънцето придава  настроение особено в дните след дългата зима. И отново стана време за  „Цветна пролет“. Снощи късно разбрах, че вече е стартирала и реших, че днес ще я посетя. Речено сторено.

Нарочно тръгнах пеш, без колата,  за да се раздвижа(и директно да подготвя прасците си за предстояшия степ в по-късните часове) и да отбележа какво ново има из главната, около Новотела. Първо минах през градската градина. А там имаше доста дървета зеленеещи, други цъфнали, както и цъфнали храсти, зелена тревичка, в която на туфи се виждат теменужки и други цветенца. И страшно много хора – шумни  тийнеджъри, малки деца с майките си, пенсионери… И една изненада – пеещите фонтани пълни с вода, музиката включена и самите те се надпреварват колко по на високо да се вдигнат в тон с високите трели на музиката.

След това минах отзад на главната и на мястото където обикновено алпинисти пробват котки и разни катерачески умения, беше пълно с ученици от малките класове с гумени ръкавици на ръце и край тях пълни торби с боклуци. Правили са почистване на тепето! Похвално, но после разбрах, че кметът е изкомандвал всички ученици да участват в пролетното почистване на града. (И затова и на други места видях  групи от деца в ученическа възраст да събират боклуците, които сме хвърляли).

След това продължих по моста на Новотела. Магазините пълни със стока, навсякъде табели с ниски цени, но клиенти – йок! Когато стигнах до хотел „Марица“ се зачудих колко ли пари се е нагушил кметът, архитектът на Пловдив и разни други строителни велможи… Как се разрешава да се пристроява почти до улицата нов хотел към „Марица“? Каква ли глупост ще се пръкне? Ще видим.

Очакванията ми бяха, че няма да има хора в обедните часове, посещаващи Цветната пролет или съпътстващите я „Природа, лов и риболов“, Фестивал на красотата и Панаир на образованието. Да, ама не. Имаше много хора навсякъде. А красотата около палатата на цветната изложба беше забележителна. Снимах само 2 пъти и май няма как да се види многообразието от цветове, красота, настроение и множеството от хора.            

И естествено си тръгнах с нови цветя – азалия и гардения!

 

Изложбите ще бъдат отворени до неделя включително. има какво да се види и в палатата на красотата.  😛

5 коментара to “Малки радости”

 1. Жени март 28, 2010 в 11:08 #

  Честит имен ден, Вили! Желая ти много слънчеви мигове напук на дъждовното време днес! 😉

 2. вили март 28, 2010 в 12:34 #

  Благодаря, Жени!Ти си първата, която ми честити, но си избързала… Именният ми ден е на Великден. 😆
  Днес се надявам настроението ми наистина да е слънчево, напук на дъжда навън. Все пак е неделя! 🙂

  • Жени март 28, 2010 в 20:12 #

   Наистина ме хвана – нищо, на Великден може и да нямам нет, така че го приеми като предварителен поздрав. Пък дано поне тогава е хубаво времето 😉

 3. Svetlina март 28, 2010 в 12:35 #

  И то мен честито, Вили! Много сладък живот ти желая!

  ПС: гарденията не е малка радост, а голяма 🙂

  • вили март 28, 2010 в 12:37 #

   Радостите ми се увеличават! Още една мишчица в капана с името ми. Хи хи хи…
   Благодаря, Светлич! Другата седмица пак!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: