Цветна есен 2009

29 Окт

Нямах намерение да пиша тази статия, но след като в последните дни топ 1 на търсенията е статията от  изложбата през 2008 се реших.

PA290105

Както всяка година изложбата е по-интересна за мен отвън, а в самата палата е някак по-специализирана. И така трябва да е. Целта все пак на тази изложба е да се срещнат специалистите, да обменят опит и идеи, да сверят часовниците си. Тази година новостта са украшения за телефон, в който е засадено малко растенийце – кактус или секулентно. Те са толкова мънички и растят бавно, но колко ли време ще издържат на екстремните условия – джобове, дамски чанти, падания, ужулвания, пек, студ….

Няма да разказвам за  различните видове растения, саксии,  торове, почви защото е по-добре да се видят.  Искам да ви обърна внимание на щанда на розите на фирма Флоров – Павликени. Разнообразието е впечатляващо. Има храстовидни, увивни в най-невероятни цветове.

PA290104А навън е грейнало от саксии, цветове, дръвчета, храсти, кактуси и хора. Саксийните цветя са различни видове, големини, а цените им са ниски. И да не пропусна луковиците на лалетата, нарцисите, зюмбюлите, които в началото на пролетта ще ни пълнят душата с омайните си цветове и форми.

PA290107

 

Любимите ми кактуси не бяха представени подобаващо. А и аз моите вече съм ги оставила сами да се гледат. Тук май е мястото да ви напомня, че се очаква да застудее и е крайно наложително да се приберат всички цветя в зимната им квартира.

Стандарт- ни информира

В заключение: ако сте пловдивчанин или гост посетете изложбата, за да ви се напълни окото с природа, а и можете да украсите домът си с някоя саксия…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: