Сцена на кръстопът

13 Септ

За пореден път, 13-и в Пловдив започна театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. Сцената на Античния театър беше домакин на откриването на събитието с мюзикъла „Котки“ по Ендрю Лойд Уебър.

Един час преди самия спектакъл бях притеснена, че едва ли ще се състои. Небето се беше смръщило, облаците надвиснаха над тепетата, но явно молитвите на театрали, актьори, зрители дадоха резултат. Точно в 20:01 на сцената се появиха кметът, бивш министър на културата и директора на Пловдивският театър. След няколко минути на приповдигнати слова  най-накрая започнаха „Котките“.

Действието се развива върху покрива на голяма сграда с много песни и танци.  Артистите-котки: танцуващи, пеещи, пълзящи, мъркащи… Чудех се какво ще излезе от мюзикъла, защото знам че е много трудна сцената на Античния – неравен, наклонен, с дупки, голямо пространство,  но представлението мина прекрасно. Много добре се бяха подготвили професионалистите от Музикалния театър Стефан Македонски. Не усетихме кога минаха два часа, подвластни на магията на песните съчетани с много танци.

Другата седмица ме очаква спектакълът на Нешка Робева. Знам, че ще е хубав и ще ми хареса.  Май чисто театрална постановка няма да посетя(засега).

И програмата….

Advertisements

6 Коментари to “Сцена на кръстопът”

 1. Жени септември 14, 2009 at 17:03 #

  Аз гледах „Котки“ тук, в София. И отидох много ентусиазирана, понеже много си харесвам Уебър. Обаче честно казано останах леко разочарована- някои от котките никак не се стараеха при изпяването на темата си и нищо не се разбираше. А за един мюзикъл това си е важно. Но пък сценографията ми хареса. За музиката да не говорим- оркестърът на Музикалния театър е много добър 🙂
  Да разкажеш и за спектакъла на Нешка 😉

  • вили септември 14, 2009 at 23:16 #

   Жени, знаеш ли какво ми направи най-голямо впечатление когато започна мюзикъла? Телата на балерините. Сякаш са ги правили на един калъп. Слаби, стегнати, добре оформени, а за пеенето и аз имам забележки. Оправдавам ги, че играха навън, но пък акустиката на Античния мисля, че е добра… 🙂

 2. astilar септември 17, 2009 at 23:33 #

  Е, Вилке, разгледах програмата на фестивала, добра селекция. Аз бих гледала всичко, но е ясно, че нямам възможност. Препоръчвам ти „Тапетите на времето“ и „Моли Суини“.

  • вили септември 18, 2009 at 00:32 #

   Трудно стигам до билетния център, но ще се пробвам да си купя билети за някоя от театралните постановки. А ако купя 2 билета ще се навиеш ли от СЗ да дойдеш до Пловдив? Ще ми е приятно 😀

 3. astilar септември 18, 2009 at 21:17 #

  Въпросът не е в билетите. 🙂 Първо тук започва фестивал на куклени спектакли за възрастни и второ, което май е първо – Кремена, где да я дена?

 4. вили септември 21, 2009 at 20:53 #

  Сцената свърши…. Театрална постановка не гледах. 😦 Но пък ще посетя Boney M http://www.youtube.com/watch?v=Nm1g8FFRArc
  най-вероятно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: