Пикник

26 Юли

Днес, от сутринта,  се очертаваше  да  е страшна жега в Пловдив. Едва  9 часа(за мен си е рано)  с една приятелка се  бяхме разбрали да пийнем кафе, за да се видим и поклюкарстваме преди началото на работния ден. Така хубаво препичаше на „Симфония“, че чак съжалих, че не се навих да ходим отново на море за уикенда. В обедните часове вече ми стана ясна картинката, че смисъл от седяне на работното място в такъв горещ ден няма. Веднага стартирах кризисен план и след умуване и премисляне стигнах до извод, че е по-добре  да отидем на пикник, а не   на плаж. За 15-20 минути багажът беше приготвен и потеглихме към язовир „Васил Коларов“ или новото му име „Голям Беглик“. Докато стигнем до язовира срещахме доста коли, които като нас търсеха своето място за разпускане. Всяка една полянка край сенчестите борове беше окупирана, доста хора се отправяха и към „Батак“, а около „Малкия Беглик“ беше фраш. А сянката беше кът. Ние продължихме към големия, защото все пак трябваше да съчетаем пикника и с риболов, а на „Малкият Беглик“ риболовът е забранен.

 Температурата в Пловдив при тръгването ни в 13- 13:30 показваше 39,5 и продължаваше да се нагрява. Постепенно термометърът започна да показва все по-ниски стойности при нашето изкачване в „Родопите“ и закова на 27. Благодат! Разкош, а в по-късните часове дори  стана хладно и се пооблякохме. 

Приятно се дишаше там, дори и апетит ни се отвори… Хапнахме, пийнахме, опитахме се и да дремнем, а някои дори риба ловиха( много късно се прибрахме иначе щяхме и да я изядем, но и утре е ден…). Хубаво беше, но като се върнахме се оказа, че разхлаждане в Пловдив дори и след 22 часа няма. Уви. Жегата продължава, затова утре на плаж!

ПП. Снимки във Фейсбук  😉

Advertisements

3 Коментари to “Пикник”

 1. ladyvera юли 26, 2009 at 19:18 #

  Хехе, а ние без да сме ходили на язовир, ядохме риба вечерта. 😉
  Аз не се престраших да изляза вчера, освен рано сутринта за бебешката разходка. В 11 часа вече не се дишаше и се прибрахме на хлад вкъщи.

 2. Mari-ana август 5, 2009 at 10:37 #

  Мдааа И на мен ми дойде тази идея за остатъка от отпуската. Ама ние ще поемем към Стара планина, надявам се. 😀
  А междувременно в София вали като из ведро. 😉

  • вили август 5, 2009 at 20:17 #

   Прекрасна идея! В Пловдив валяло някъде, но при нас не е. Но явно, че ще се разхлажда тези дни…. 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: