Paradise

8 Септ

Ретроспекция на една лятна почивка.

Отмина морската почивка като един кратък миг. Не че беше много  кратка(10 дена), но винаги дните , които са под брой и свързани с приятни емоции бързо, бързо се изтъркалват.

Почивахме отново в хотел Марина – Китен. Решихме пак там, защото и плажа е много близо и в цената на стаята е включен чадър и шезлонг за всеки, а  за готвачите на ресторанта думи нямам. Страхотно готвят и почти никъде другаде не сме се хранили(не желаехме да рискуваме). Хотелът се намира на кея и е отдалечен от глъчката на курортисти и кръчми. Цари тишина и спокойствие. Аз  бях всеки ден и по цял ден на плажа. Не съм почерняла много, защото стоях под чадър поне до 17 часа. По цял ден гледах необятната морска шир, заслушана в крясъците на гларуси и хора и тотално изключила от всекидневният стрес(дори телефоните ми забравиха да звънят). Успях три пъти да се излюпя по-рано и да потичам по брега и с което си навляках и мускулна треска на прасците и дупето(от напъди). Прочетох няколко книги, почти не гледах телевизия и не усетих да ми трябва компютър. Определено може да се каже починах си приятно и смятам, че спокойно се изкарва без технологии поне 2-3 седмици. 

Тийнеджърката хвана някакъв вирус – кашля, киха, гърло, хрема и антибиотика не успя да избяга. Кашлицата още си я влачи с нея. Баща й, рибарят, почти всеки следобед бе за риба и един ден се завърна с отекла ръка почти до лакътя. Оказа се, че овод(конска муха) го е жилнала в дланта и  явно се е получила алергична реакция и оттам подуването. В крайна сметка настроението ни беше на ниво независимо от леките препятствия.

Обиколихме Китен, Приморско, Созопол, Ахтопол и дори Бургас. Хапнахме от разкошните палачинки в Созопол и опитахме сладкишите и Куба либрето на „Левтери“ – Приморско. Разгледахме яхтите  в Созопол. Имаше и малки, но и отвратително големи. Снимахме се и до едно Ferrari. Е, не беше с цвят червен, ама ставаше.

Е, това беше. За първи път от няколко години почивахме сами. Определено така се почива по-добре, но е хубаво да си с компания. А догодина? Може и в Гърция, кой знае?

7 Коментари to “Paradise”

 1. Le_Grand_Elf септември 9, 2008 at 10:58 #

  Звучи добре :))
  Всичко е добре, щом завършва добре 😛
  Между другото, знам специален лек за тийнейджъри :)))))))

 2. Svetlina септември 9, 2008 at 13:38 #

  Елфеееее, аз да ти подскажа – скайпът на Сливил всъщност е скайп на тийнейджърчето 😉

 3. вили септември 9, 2008 at 16:48 #

  @ ЕЛФ, казвай го този лек, че взех да изпушвам от капризи и настроения!!! 😀 😀
  Не е вярно, Светлина! Скайпът е мой, а тийнеджърчето го мързи да си прехвърли абонатите и продължава да ми го ползва. Но след 15.09 съм решила да й махна нейните потребители и ще не ще ще си ги търси отново. 8) 8)

 4. vilford септември 10, 2008 at 13:51 #

  Мммм, изглежда много примамливо! Е, хайде следващият път на снимките да са „вашата“ яхта и „вашето“ Ферари. 😉

 5. вили септември 10, 2008 at 17:20 #

  Хе хе хе!! Ама аз не искам Ферари, а Мазерати! Яхта – м, много люлее, не! Искам лайнер!! 😀 😀

 6. Le_Grand_Elf септември 10, 2008 at 18:53 #

  Искам, искам, искам 😛
  Аз пък искам да не искам :)))

  @вили:
  Е.Л.Ф – еликсир за лекуване на фантазии :))
  Таз билка, само аз я имам – тийнейджърката трябва да мине един тест при мене, за да видим дали няма да има алергии към този поушън 🙂 Ако всичко е наред, съвсем скоро (преди 15-то число този месец) ще имате чисто новичка, послушна тийнейджърка 😛

 7. вили септември 10, 2008 at 23:56 #

  Няма алергии към фантазии. Фантазьорка е. А след 15.09 ще се кротне(няма как – кръговрат). Чака я подготвителен клас и ще учи испански до припадък!
  @ Елф, не си ли забелязал, че на жените една от любимите им думи е „ИСКАМ“ и то колкото повече, толкова по-добре. 😆 😆

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: