ОТНОВО ЗА БЛОНДИНКИТЕ

30 авг.

Много е лесно да се надсмиваме, шегуваме с блондинките. Те са синоним на глупави, руси кукли. Така подигравайки се с тях, ние смятаме, че сме различни, чувстваме се защитени, приемайки, че ние самите не сме такива. Смятаме, че тези умствени недостатъци не са наши.

По същата логика са и вицовете за тъщи и свекърви. Свекървата се осмива заради чувствота за собственост врху сина си и нейното желание да се намесва в живота на семейството му. Защо постъпва така? Защото е майка, със своите недостатъци, неспособна да приеме, че детето й е пораснало и е вече самостоятелно.

А тъщата? И тя е майка и съвсем по същия начин гледа на своето писано момиченце. Много по-лесно е да се подиграваш на другата майка, а не на твоята. Шегата позволява да се разтоварим от ежедневието ни, агресията, която ни обгръща ежедневно, от натрупаното напрежение.

Сигурна съм, че много малко хора смятат, че цветът на косата е показател за наличие или липса на мозъчни клетки. Просто ни е по-лесно да дадем оценка на хората различни от нас. Освен блондинки, тъщи и свекърви под този знаменател минават и таксиджии(бакшиши), англичани(високомерни), шотланци(скъперници), италианци(мъжкари, жабари)….

Но в последните години се засилва тенденцията, че светлият ген се загубва. Така, че след 20-30 години е възможно блондинките да са като белите  лястовици- събитие и новина номер 1. Дали и тях ще ги убиват защото ще са родени с цвят на косата, който не е от доминиращия?

5 коментара to “ОТНОВО ЗА БЛОНДИНКИТЕ”

 1. vilford август 30, 2008 в 11:14 #

  Вилииии, рецисивният ген не се губи. То ако ставаше така отдааавна всички щяхме да сме къдрокоси брюнети/ки. Дори напротив – тъмнокосите никога не могат да са сигурни дали не са 1/2 блондинки, докато ако си руса – това е на 100%. 😛

 2. Ивката септември 1, 2008 в 15:40 #

  Разликата между умния и глупавия мъж е тази, че глупавия разказва вицове за блондинки, а умния… умния извършва малко по-продължаващи рода действия с тях! Измислих евфемизма! 🙂

 3. Светла септември 1, 2008 в 21:54 #

  Две блондинки бъбрят на кафе.
  Едната споделя.
  Моя има рожден ден, кво да му взема?
  Другата, без много да мисли,отговаря;
  Ами, вземи му БМВ – ето, тоя път!

  Кой е прост, а? :))))))

  една чистокръвна блондинка, под прикритие. 🙂

 4. vasilev септември 3, 2008 в 23:38 #

  Момичета, никоя от вас не познавам лично и не искам да обидя никого. Ако има руси сред вас – те ще да са изключения щом щракат по клавиатурата.
  Та значи за блондинките и тъпотията.
  Има едни изследвания на психиатри и не само психо доктори, които излизат със становище, че наистина русите са… не знам как да се изразя. Идеята е, че от малки те се открояват – все пак по-рядко се срещат. Оше от ясли, детски градини и училища всички им се радват – лелки, другарки, госпожи и тн. На тях им се обръща повече внимание и им се задоволяват интересите. Докато другите деца се борят за внимание, за играчки и се учат за напред да се оправят с живота, русите просто свикват всичко да им е на готово 🙂
  Това не си го измислих. Потърсете в интернет някъде го пишеше 🙂

 5. вили септември 4, 2008 в 23:47 #

  След ваканцията и почивката от много работа и компютър, днес влизайки в нета прочетох един виц. Естествено, че е за блондинки! Благодаря ви, че сте ме посещавали и обещавам скоро да не отсъствам за толкова дълъг период. А ето и вица:
  Две блондинки се срещат на гарата.
  -Какво правиш тук? – попитала едната.
  -Чакам влака.
  -Кой влак?
  -Ми този в 17.15.
  -Ама ти не прочете ли, че той пътува само в празнични дни?
  -Ми да. Аз днес имам рожден ден.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: