ДОБРАТА НОВИНА

6 Авг

Колко рядко ни се представя позитивна новина в ежедневниците. Който и вестник да вземете от първа страница ви грабват почти винаги само лоши, неприятни и убийствени новини. Във вчерашният брой на вестник „Марица“ забелязах новината, че животните в пловдивския зоокът ще се радват на луксозни удобства в скоро време. А именно двете мечки ще се ширят в клетка с площ 170 кв.метра. Ще имат и собствен басейн и студио. Всички южни животни ще се отопляват с подово отопление от есента, което ще доведе до подобряване на тяхното състояние през студените месеци.

Основно ще се ремонтират и разширяват всички клетки и до една година условията за живот в пловдивският зоокът ще трябва да бъде коренно променен. В момента там живеят 30 животни и те ще живеят в зоокъта докато траят ремонтните дейности, но без да приемат посетители.

Ремонтът е наложителен. Всички животни живеят в тясни неудобни клетки. Животните изглеждаха много тъжни и без тонус когато преди години съм посещавала зоокъта. Единствено лъвът изглеждаше по-внушително, но той почина от старост. Маймуните бяха вечно гладни и хапваха солети и зрънчо с удоволствие. А щъркелът вместо бял беше сиво-черен.

Дано наистина добрите намерения да се изпълнят, а не да остават само написани на хария. Дано!

***********************

От 25 юли пловдивският зоокът е затворен, защото условията за живот на дивите животни не отговарят на европейските стандарти. Комисията от Министерството на оклната среда и водите, представители на БАН и РИОСВ констатирали, че животните са в добро физическо състояние. А дали е така?

Advertisements

7 Коментари to “ДОБРАТА НОВИНА”

 1. Диана август 6, 2008 at 23:17 #

  И после ще дойда да видя вашия зоопарк! Обещавам 😀

 2. вили август 6, 2008 at 23:34 #

  До преди да го затворят думите зоокът и зоопарк не се отнасяха за него. Надявам се, че след ремонта ще има европейски вид и ще се гордеем с него. Даже Ловеч имат по-хубав зоопарк от Пловдив! 😦 🙂

 3. vilford август 7, 2008 at 00:14 #

  Дружно ще дойдем даже! Дотогава Диди ще е намачкала Уърдпреса. 😛

 4. вили август 7, 2008 at 00:26 #

  😆 😆 😆

 5. Графът август 7, 2008 at 06:48 #

  Наистина добра новина!

 6. Le_Grand_Elf август 7, 2008 at 13:10 #

  Ако си имате Вълнисто папагалче (http://www.dnes.bg/images/slideshows/0000000197.jpg) със сигурност ще дойда да разгледам!!! :))

 7. вили август 7, 2008 at 23:47 #

  Ти ме разби с това прекрасно вълнисто папагалче. Ще се пробваме, а куриози 100% ще има. Без тях не може.Така, че резервирай билет за догодина октомври, ноември отсега, че ще е трудно след като открият зоопарка! 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: