ТЕЛЕГРАФНИ

22 Юли

В Австралийските гаражи ще замирише на лавандула, мента, перуника и мускус, а не на автомобилно масло и бензин. Това ще е факт след като корейска фирма  за производство на гуми пусне в продажба новите гуми с молекули от ароматни масла, които ще разнасят миризмата на разстояние 10 метра от автомобила. Познайте кой ще лудне по новите миризливи гуми?

********

Хубавата музика усилвала изпотяването. Това откритие ще доведе до създаване на нови методи за музикотерапия. А на нас как ще ни помогне това откритие? В това горещо време ви съветвам да слушате само музика, която не харесвате и така ще спрем затоплянето и съответно изпотяването в жегавото време, което ни е стиснало здраво в лапите си. Е, днес е малко по-хладно и можем да си пуснем една, две любими песни. Не повече!!!

*******

Добиването на ток от алтернативни източници се усъвършенства. Ще се добива ток, но с помощта на хвърчила. Перките, които се поставят само на ветровити места, се оказват неудачни за местата където не вилнеят много, много ветровете. Идеята на учените е, че на височина 800метра духа вятър със средна скорост 7.2 метра/секунда, а на 1000 метра – още по-силни ветрове. И така хвърчилата ще улавят вятърът високо в небето и ще предават добитата енергия където трябва. Самите хвърчила(200 на брой)ще са разположени около въртящ се пръстен и ще добиват мощност до 1000 мегавата(колкото една  ядрена електроцентрала). Това е всъщност идеята на учените да се добива все повече ток, но не от ядрени ел.централи, а от други природосъобразни източници.

********

Катрин Зита Джоунс мразела Лос Анжелис. Аз пък – не. И как да мразя нещо, което не съм видяла отблизо? Искам да посетя LA.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: