(НЕ)ОБОЗРИМОТО БЪДЕЩЕ ПО БИЛ ГЕЙТС

18 Юли

Тьй като съм фен на Бил Гейтс, според Vasilev, представям ви част от нещата, които Бил Гейтс смята, че ще се променят или навлязат в ежедневието ни много скоро. Той предполага, че всичко това ще стане в близките 10-15 години. А дали ще е така…

Според младият пенсионер развитието на телевизията ще е генерално и тя ще се измени така,че ще се слее с интернет. Така при преминаването към интернет телевизия предаванията ще са за персонално гледане и слушане и рекламите ще останат в миналото.

Коренно ще се промени взаимодействието на хората с компютъра. Ние ще станем все по-компетентни, а в центъра на всичко ще е софтуера. Или казано по елементарно – софтуер за всеки потребител.

Друго предвиждане на Бил Гейтс е за гласово упреавление и въвеждане на информация чрез сензорни екрани. Ще отпаднат клавиатури, мишки.

Мобилните телефони ще подобряват своята работа с видео и интернет и все повече разговорите ще бъдат през интернет, а стационарните телефони значително ще намалеят.

Компютрите ще стават все по-малки, ще изпълняват команди и дори ще разпознават предмети. Сензорният екран ще реагира не само на докосване с ръка, но ще може да взаимодейства направо с предметите, които се използват във всекидневието.

В образованието малко по- малко ще отпаднат учебниците. Ще се наложат таблет компютрите, в които ще има цялата нужна информация, тестове, видео, аудуо, илюстрации.

Дали ще стане всичко това? Скоро ще разберем. Това са предвижданията на Гейтс за следващите едва 10-20 години. Някои неща ми звучат много фантастично, а други виждам, че вече имат основата…

5 Коментари to “(НЕ)ОБОЗРИМОТО БЪДЕЩЕ ПО БИЛ ГЕЙТС”

 1. Диана юли 18, 2008 at 14:51 #

  Всичко това напълно го вярвам, технологиите се развиват с бясна скорост. Подозирам, че най-много пари отиват там – в разработването им.
  Сега остава и природата да се погрижи за нас – да ни направи по-компютъроустойчиви, с по-силно зрение, по-здрав гръбнак и по-трудно поддатливи на всякакви там излъчвания.
  Много се радвам, че рекламите ще отпаднат от телевизията, но не се безпокоя за тях – ще си намерят своето място другаде 😀 😀

 2. vilford юли 19, 2008 at 09:09 #

  A в това прекрасно бъдеще, Шувил няма да има проблеми с компютрите. Те ще я разбират и слушат, а тя няма да използва неприлични думи по техен адрес. Или ще си има личен сис. админ. и той ще прави всички преинсталации и настройки вместо нея. Ех, бъдеще, къде си?!?

 3. вили юли 19, 2008 at 22:40 #

  Далече, далече…..

 4. Val юли 20, 2008 at 09:52 #

  Ох, чудя се само какво ще стане, ако токът продължава да спира… 😉 Е, да, батерии има, но те са с ограничен ивот и освен това като отпадъци са в по-малка или по-голяма степен вредни за околната среда…
  Иначе – нямам нищо против тенологиите и предлагания от тях начин на общуване. Дано е балансиран с общуването ни с природата, както Диана правилно отбелязва. 🙂

 5. вили юли 21, 2008 at 00:04 #

  И на мен много неща са ми чудни, но технологиите се развиват бързо и явно в скоро време ще сме свидетели на прогреса. А за по-дългия живот на батериите нищо не казва Гейтс, за съжаление. 😦 🙂
  Абе за тока не знам, ама за бензина нещо нещата никак не са розови…. 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: