БИЛ ГЕЙТС

15 Юли

Освен да печели, бизнесът трябва да реши и проблема с неравенството в световен мащаб. Тази мисъл е на най-богатият – Бил Гейтс.

Със създаването на Microsoft  Бил Гейтс има мечта: „Компютър във всеки дом и на всяко писалище“.Тази мечта е вече реалност дори и за развиващите се страни( 90% от компютрите работят с Microsoft windows). Вече 13 години Бил е на първо място сред най-богатите. Гейтс е една от най-нестандартните личности на нашето време. Доскоро дори няма диплома за висще образование. Но явно не му е пречила да управлява отлично фирмата си и да наложи господство на собствената си операционна система.

Бил Гейтс и жените е друга интересна тема. В един момент приятелите му дори са се съмнявали, че може да е гей(не откликвал на момичетата, които му представяли). А той самият е имал доста приятелки. За него най-важно в една връзка е интелектуалният диалог, а след това е романтиката. По този начин е протекла и историята с Мелинда Френч, сега Гейтс.

Преди Бил да предложи брак на Мелинда те прекарват няколко уикенда в имение на приятели. Забавляват се на воля с различни игри. Един ден Бил гейтс кара Мелинда да реши сложна задача, след виртуозното решение, тя получава писмо:“Ако искаш да ме видиш, запали на бюрото лампа със зелен абажур“. Знаем какво се е случило след това. Тази култова сцена е от любимият роман на Гейтс „Великият Гетсби“ – Ф. Скот Фицджералд.

Меденият  им месец е подарък от Стив Балмър в Аляска при -30 °. От тогава ваканциите в Аляска са любими и за двамата. Харесват също така и Африка. 14 години след сватбата, Бил е все още влюбен в Мелинда.

Сега мечтата на Бил е да помогне на бедните и болните(ваксини за децата, изследвания за борба със СПИН). Завещанието му е вече написано и в него има клауза в продължение на 50 години след смъртта му 40милиарда долара ще бъдат изразходвани за борба със СПИН, маларията, туберколозата и други съвременни болести бич за африканските жители.

Следваща статия: предвижданията на Бил Гейтс за следващите 20…

Advertisements

3 Коментари to “БИЛ ГЕЙТС”

  1. vilford юли 16, 2008 at 00:50 #

    🙂

  2. vasilev юли 16, 2008 at 09:36 #

    Вили е фен на Бил Гейтс 🙂

  3. вили юли 16, 2008 at 23:35 #

    Вярно е. Винаги съм го харесвала, но не като мъж, а като оправен човек и мозък. Ще ми се и аз да измисля нещо толкова глобално, но нали съм блондинка – ще си остана с мечтите…. 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: