МЕЧТИ, МЕЧТИ 2

25 Юни

Най-богата рускиня има 4.2 млрд. долара. Тя е на 253 място в света и една от 99-те жени милиардерки. По случайност или не, но тя е съпруга на Юрий Лужков и името й е  Елена(Лена) Батурина

Бъдещата милиардерка започва трудовия си път в инструментален завод, в който са работили баща й, майка й. След 1.5 години работа в завода тя отива в престижен Институт по икономически проблеми и е главен специалист в комисия, издаваща разрешения за работа. Председател е не кой да е друг, а бъдещият съпруг Юрий Лужков. По това време той е щастливо женен. Съпругата му умира и двамата се женят на скромна церемония. Същата година Лена създава компания „Интеко“ за производсто на пластмасови изделия. И както Ка-Шинг големите пари и успех идват от строителния бизнес – изграждане на жилища, хотели, офиси. Батурина притежава и хотели по Черноморското крайбрежие, десетки хиляди декари земеделски земи, голф клуб в Австрия, конен завод.

Дали всичко това щеше да е факт ако Елена Батурина не беше омъжена за Лужков? Много са тези, които се съмняват. Те привеждат и редица факти в подкрепа на своята теза. Няма да ги изброявам. Има и такива, които смятат, че тя наистина е бизнес дама с нюх и че всичко това го е постигнала единствено благодарение само на себе си. Но и затова сме хора да се съмняваме.  Лена Батурина не си играе, всички коментари пресича с помощта на съдебни искове и ги печели(не се и съмняваме). Дори и сп.“Форбс“ е осъдено да изплати обезщетение на стойност 106.5 хиляди рубли.

Лена  не смята, че е направила кой знае каква кариера, защото цял живот е мечтала да бъде аналитик. Да служи на някой сив кардинал, да пише аналитични материали, а гласност да им дава шефът(отново забелязваме желание да бъде незабелижим и поредният милиардер, това  е и мечтата й) Тя се смята за мързелив човек. Отива на работа в 10 часа(като мен). Обича голф лятото, а през зимата –  ски в Австрия. Има 2 дъщери, стабилен семеен живот. Дори и има виц по този повод: „Най-здравия брак в света е този на Батурина  и Лужков – нищо на света не сближава така силно както любовта към общите милиарди долари“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: