ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

12 Юни

За пореден път се организира книжният фестивал \“Пловдив чете\“ в града на тепетата. Днес тновата ми книгаой се откри официално. Част от проявата е предлагането  пред общината на книги с отстъпка на 17 издателства.(Слънцето пече доста сериозно там. Горките продавачи ще ги порази слънчев удар.) В 17 часа В Историческият музей Валери Петров е получил златен „Орфеев венец“. От там ще започне маратона по четенето на непознати текстове за Пловдив на Никола Алваджиев.

Гости на събитието са Антон Дончев и проф. Андрей Пантев.

Новото тази година е нощният маратон от 20 часа в петък до след полунощ. Ще може да се чете в няколко читалища – „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Съвременник“ и „Георги Търнев“. Догодина Стойо Вартоломеев – шеф на „Хермес“ предлага в едно училище 600 деца  едновременно да отворят 600 книги и да зачетат заедно по няколко изречения. След това да се приберат с един подарък – томчето, от което са чели. Аз си направих днес подарък от същите тези сергийки. Не смятам, обаче, че лесно може да се избере книжка от това събитие. Сергийките са малки. Сигурно не повече от 20-30 книги могат да се изложат и ако не си се заинатил, че ще се прибереш с книга(като мен днес) няма да успееш да харесаш. Явно този формат на предлагане не е удачен. 

Напусна ни Любен Дилов. Един истински съвременен писател. Поклон пред паметта му.

Ти прочете ли две страници днес?

4 Коментари to “ПЛОВДИВ ЧЕТЕ”

 1. Диана юни 12, 2008 at 16:25 #

  За Любен Дилов – поклон!
  За четенето – още един поклон. Дано такива инициативи да дадат свойте плодове – в смисъл, децата да не си останат само с това четене, а да запазят и развиват интереса си към книгите.

 2. вили юни 12, 2008 at 16:51 #

  Тази инициатива е вече за шести път в Пловдив и не съм сигурна, че ще развие интереса към книжките. Трябва по-голяма реклама и голямо помещение, където да се изложат книги най-различни. Но може и да не съм права, а да наберат инерция и догодина да е по-мащабно и разнообразно.

 3. astilar юни 14, 2008 at 18:10 #

  Панаирът на книгата, който се организира в НДК е едно от нещата, които мно-о-о-го ми липсва тук. Завидях ти благородно!

  🙂 Да, прочетох, даже повече от две страници – изчетох цялата инструкция за алармата на колата на майка ми. Потресена съм! 🙂

 4. вили юни 14, 2008 at 20:34 #

  Браво, Астилар! Няма ограничение за вида на четивото. Още по-добре е щом ще влезе в употреба прочетеното. 😆

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: