АД В КИТАЙ

14 Май

След първото разрушително земетресение с магнитут над 7 степен по скалата на Рихтер, вчера Китай бе разтърсен от ново – 5.8 по Рихтер. Над 12хиляди са вече жертвите, а още към 100хиляди са в неизвестност. Хората от засегнатите райони разказват, че часове преди трусовете по улиците било пълно с хиляди жаби. Както знаем животните предусещат природните катаклизми.Сигналът не бил разчетен. Преди пет години световно известен китайски сеизмолог предсказва, че до 5 години окръг Съчуан ще бъде разтърсен от силно земетресение. Отново никой не е обърнал внимание на предупреждението.

Ад е да пратиш детето си на училище и то да се срути върху него. Пет училища в китайската провинция Съчуан са се срутили от трусовете. Колко ли майки, ако са оцелели, търсят неуспешно своите деца? Не пожелавам на никой да го изпита.

Едно земетресение продължава секунди, но тези секунди се усещат като цяла вечност. Ужасното люлеене, несигурността под краката подсилват чувството за безпомощност. Земетресението  е нещо ужасно, както и пожарът, вулканът. Природни стихии срещу които човек се бори трудно и даже неуспешно. Дано, ние българите, да бъдем пощадени от силни и катастрофални земетресения, урагани, торнада и вулкани.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: