БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА

11 Май

В майският брой на списание National Geographic има карта на 500 туристически обекта в България.С картинки и цифрички са показани различните забележителности из нашата родина.Обърнато е внимание на 100 национални туристически обекта, като са оградени с червено. Картата е направена много ясна, четлива и всеки тръгнал към дадена дестинация може лесно да се ориентира каква забелижителност е наблизо.

Преди 2-3 години започнахме да обикаляме семейно(с брат ми и жена му) нашата родина. Целта ни бе и е да разгледаме различни кътчета от България и да съберем печати от 100 национални туристически обекта. За съжаление тази учебна година дъщеря ми  е в  7 клас и й предстои кандидатстване и обикновенно в събота е заета с допълнителни уроци, което ни спира да обикаляме из България. Първата екскурзия, която планувам в момента е за края на юни. Искам да посетим Чудните мостове и Триград. Досега не сме ходили в Родопите. Ходихме на Шипка, Етъра, Габрово, Дряновския манастир, Рилски манастир, Мелник, Трявна, Троян и на още няколко места. Искам да изразя едно мое мнение, което се затвърждава след всяко едно кътче, което виждам, България е с много красива природа. Красива е и пролет, и лято, и есен, та дори и през зимата. Все още нямаме много печати, защото решихме да ги събираме в един по-късен етап. Но смятам, че не е толкова важно да ги имаме 100 печата, а да сме видяли туристическите обекти.

В картата на списание National Geographic има и списък на Балканските забележителности. Отличават се в Гърция – храма на Аполон, Акрополът в Атина, различни обекти в Микена,Тиринт, Родос, Корфу и др.,Македония – Охрид,Шкоцянските пещери в Словения, Турция с Троя, Истанбул, националния парк „Гьореме“ , скалните църкви и манастири на Кападокия, Памуккале и още културно исторически обекти в Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Косово, Хърватия.

Ако харесвате да пътешествате из България, купете си майският брой на списание National Geographic. Няма да съжалявате.

Advertisements

Един коментар to “БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА”

  1. вили май 16, 2008 at 19:18 #

    ЕС дава 50млн. лева за балкански археологически обекти, църкви и джамии в Албания,Босна и Херцеговина, България, Косово и др. По този начин ще се насърчат бъдещи инвестиции в туризма.Сред имената за които ще се дадат тези средства са храма „Света София“ в българската столица, античния град Аполон в Албания и град Сисак в Хърватия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: