ГЕРГЬОВДЕН

6 Май

Носи се легенда, че свети Георрги е победил страховит змей.Чудовището живеело в езеро, близо до днешен Бейрут. Всеки ден жителите на това градче трябвало да му пренасят в жертва дете, което змея изяждал.И така години наред.Градският управител имал красива и хубава дъщеря и когато дошъл реда й да бъде пренесена в жертва се притекъл свети Георги и убил змея.В знак на благодарност хората в града построили църква на името Свети Георги Победоносеца.Когато освещавали църквата се случило чудо – бликнал извор с жива вода, лекуваща всякакви болести.Това накратко е историята на воина,  изобразяван винаги на кон, а в краката му лежи убитата от него ламя.

На всички именници и на хората край тях желая здраве, любов и щастие и смело напред и нагоре!!Весел празник на всички празнуващи с името Георги, Гергана, Генка, Ганка, Ганчо, Генчо и тези, които в момента изпускам.Те си знаят.

Честито и на всички, които имат днес професионален празник – храбрите войни от нашата Българска армия. Да изпълняват с донстойнство професионалните си ангажименти и да ни пазят!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: