РОЖДЕН ДЕН

21 Апр

Приключва денят на моя рожден ден.В последните години не му се радвам и не го очаквам с нетърпение, може би защото толкова много години съм тръпнала в очакване на деня Х.Получих много поздравления, малко подаръци и за награда – една изтощителна тренировка.Признавам, че нямаше място на потника, сутиена, клина и т.н. които да бяха сухи.После семейно ходихме на ресторант.Утре ще празнувам с две приятелки, а в сряда може би с колегите и пак ще получа подаръци.

Така измина първия ден от страстната седмица – велики понеделник.Това е ден, в който започваме да се подготвяме за светлия празник – Великден.Започваме предвеликденското чистене на къщите, нещо което винаги май правя след самият празник.Не успявам –  или ме мързи, или не се организирам  така както трябва.Затова при мен е закон божи – чистенето след Великден!

Времето днес беше чудно!Ще е върховно ако е такова до края на месеца, а пък след това може да идва и лятото.Да живеят басейните и морето!!!

Два интересни адреса според мен:

http://www.vbox7.com/play:2e76e43a

 http://www.vbox7.com/play:5c9d1137

 Интересен начин да прекарате денят  30.04 от 11часа и ако сте в в Пловдив.“Има единство на три неща при създаване на хартията и то ще съществува винаги – материалът, водата и човека.“ Тази мисъл на Ейширо Абе – японски майстор на ръчна хартия, цитира художникът Асадур Маркаров. Той е  завършил  Академията за изящни изкуства в Ханджоу, Китай, специалност калиграфия.

На 30 април, сряда, 11.00 часа, край пловдивската галерия „Сариев“ Асадур Маркаров ще демонстрира различни начини за правене на авторска ръчна хартия, за забъркване на хартиена каша и изливане на хартия.Асадур Маркаров разказва, че ръчното правене на хартия е древен занаят, който днес се използва от все повече и повече съвременни художници. Да направиш или създадеш своя лист от хартия е изключително преживяване. За да се убедят в това, участниците в уъркшопа няма само да се занимават с правенето хартиената каша, но ще я багрят в различни цветове, ще й придават различна форма и структура, ще могат да имплантират различни материали както от природата, листа и треви, така и други, правени и създадени от човешка ръка – нишки от различни естествени и изкуствени материали. Пък после се предполага, че няма да бързат да смачкат един вече изписан лист.

В този нестандартен уъркшоп могат да се включат не повече от десет души и е необходимо предварително записване, обяснява галеристката Веселина Сариева. За записване 0888 52 03 75 или на e-mail адрес office@sariev-art.com. Общата продължителност на заниманията по бъркане и замесване на хартия ще бъде не повече от 4-5 часа.

Тази новина, която току що изтече в новините на Дневник.bg много  ме заинтригува.Но 30.04 е сряда, в средата на работната седмица, а и на  мен никак не ми се отдават неща, които трябва да излязат от моите „сръчни“ пръсти.Мога да шия малко дрехи, да плета, дори се справям с шиенето на гоблени, но да рисувам – не.Предоставям на други да се възползват от тази оферта и после не забравяйте да разкажете подробности, за да съжаляваме(може би).

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: